Buku: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: Éropah using AWB
c (→‎top: Éropah using AWB)
c (→‎top: Éropah using AWB)
 
Buku sing kagawé saka dluwang wiwit ana sawisé Cina kasil nyiptakaké
dluwang ing taun 200-an SM. Dluwang nyebabaké akèh owah-owahan ing donya. Pedagang muslim nggawa tèknologi dluwang saka Cina menyang [[ÉropahhhÉropah]] ing wiwitan abad 11 Masehi. Ing ÉropahhhÉropah iki industri dluwang tambah maju. Apamanèh kanthi diciptakaké mesin cithak déning [[Gutenberg]] tuwuh lan sumebaré buku ngalami revolusi. Dluwang sing ènthèng lan bisa tahan suwé dikumpulaké dadi siji lan kacipta sawijining buku.
 
Wong sing mirsani buku biasané dijuluki [[bibliofil]] utawa kutu buku.
63.224

besutan