Kulawarga basa Romanika: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: Éropah using AWB
c (Cahyo Ramadhani mindhahaken kaca Basa Roman dhumateng Kulawarga basa Romanika)
c (→‎top: Éropah using AWB)
'''Basa Roman''' iku sawijining kulawarga basa saka rumpun basa Indo-ÉropahhhÉropah. Basa Roman iki turunan saka [[Basa Latin]] sing saiki dipituturaké ing sabagéyan gedhé ÉropahhhÉropah kidul, Amérika Tengah lan Kidul lan tlatah-tlatah liyané ing Donya. Basa-basa sing kalebu basa Roman iku: [[basa Spanyol]], [[basa Portugis]], [[basa Prancis]], [[basa Italia]], [[basa Rumania]], [[basa Katalan]] lan liya-liyané. Cacahé penutur kurang luwih ana 800 yuta jiwa.
 
[[Kategori:Basa Roman|*]]
62.958

besutan