Basa Sundha: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
Amarga kena pangaribawa [[budaya Jawa]], dadi ing Basa Sundha uga ana undak-usuk utawa gradasi babasan. Wiwit saka '''Basa Cohag''' atawa '''kasar pisan''' nganti '''Lemes pisan''' sing padha karo [[Krama]].
 
Dialek BahasaBasa Sundha uga akèh, miwiti saka dhialèk Sundha Banten, nganthi dhialèk Sundha ing Jawa Tengah, piwates ing Bantarkawung, Brebes lan diwatesi basa ing Kali Pemali, sing mula kecampur karo [[Basa Jawa]]. Nanging basa baku sing bisa ditampa déning sakabèhé penutur Basa Sundha sing asalé saka dhialèk kutha [[Bandung]], utawa kerep disebut '''basa sakola''' jaman mbiyèn.
 
== Delengen uga ==
62.944

besutan