Cello: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: Éropah using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
}}
'''Cello''' utawa kang nduweni jeneng jangkep '''Violoncello''' iku salah siji piranti [[musik]] kang anggone nganggo kanthi cara digesek. Piranti iki kagolong piranti musik kulawarga [[piyul]]. Wong kang nggunakake cello diarani ''cellis''. Cello iku piranti musik kang misuwur ing minangka piranti musik tunggal, musik kamar, lan dadi pondasi suwara [[orkestra]] moderen.
Nama cello adalah singkatan dari kata dalam bahasabasa Italia violoncello, yang berarti "violone kecil". Violone adalah sebuah instrumen yang kuno, sebuah viol besar, yang mirip dengan bass modern.
 
Cello asring dikaitke karo [[musik]] klasik [[Éropah]]. Piranti iki dadi bageyan saka orkestra dan menehi suwara kbas ing ''kuwartet'' gesek, lan dadi bageyan saka kelompok musik kamar. Piranti musik iki kurang pas ing musik pop, nanging asring ana ing rekaman pop, lan rock.
63.849

besutan