Piagam madinah: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 13 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q158687 (translate me))
c (éjaan using AWB)
'''Piagam Madinah''' ([[BahasaBasa Arab]]: '''صحیفة المدینه''', ''shahifatul madinah'') uga kakenal karo sebutan '''Konstitusi Madinah''', yaiku sawijining dokumen sing disusun dening [[Nabi Muhammad SAW]], sing arupi sawijine perjanjian formal antarane Nabi Muhammad SAW karo kabeh suku-suku lan kaum-kaum penting ing Yathrib (sing saiki jenenge[[Madinah]]) ing taun 622.<ref>"Muhammad", ''Encyclopedia of Islam Online''</ref><ref> Watt. Muhammad at Medina and R. B. Serjeant "The Constitution of Medina." ''Islamic Quarterly'' 8 (1964) p.4.</ref> Dokumen kasebut kasusun nganti jelas kanggo tujuan utama yaiku mungkasani pertentangan sengit antarane [[Bani 'Aus]] lan [[Bani Khazraj]] ing Madinah. Kanggo iku dokumen kasebut netapake sejumlah hak-hak lan kewajiban-kewajiban kanggo kaum [[Muslim]], kaum [[Yahudi]], lan komunitas-komunitas pagan Madinah; sahingga ndadeake sedaya dadi siji kesatuan komunitas, sing ing basa arab kasebut ''[[ummah]]''.
 
== Catetan Sikil ==
== Pranala Njaba ==
* [http://www.stormloader.com/users/melayu/piagam.html Nota pendek tentang Piagam Madinah]
 
{{islam-stub}}
 
[[Kategori:Sejarah Islam]]
 
 
{{islam-stub}}
63.849

besutan