Sétan: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 54 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q6674 (translate me))
c (éjaan using AWB)
[[Gambar:Schongauer Anthony.jpg|thumb|right|250px|[[Anthony the Great|St. Anthony]] Salah satunggalipun lukisan ingkang nggambaraken setan ingkang dipundamel dening [[Martin Schongauer]], ing taun 1480.]]
'''Setan''' ([[Basa Arab|Arab]]: شيطان, ''Shaitan'')inggih menika [[roh]] awon ingkang tansah ngganggu [[manungsa]] supados nglaksanaken padamelan ingkang awon.<ref name="buku1">{{id}}Departemen Pendidikan Nasional. 2002.''Kamus Besar BahasaBasa Indonesia (edhisi 3)'', kaca 1055. Jakarta:Balai Pustaka</ref>
Kados ingkang sampun dipunmangertosi wonten ing [[agama|agami]] [[Islam]], [[Kristen]] lan [[Yahudi]], asalipun setan inggih menika saking golongan kados [[malaikat]] ingkang mempeng anggenipun ngibadah. Miturut agami Islam, setan dipunrita saking [[geni]] lan ugi dipunpratelakaken asalipun saking [[jin]] saderengipun dipunpilih dados malaikat.<ref name="buku2"/> Miturut Islam, setan inggih menika [[iblis]] utawi [[jin]] ingkang dipunurak saking [[swarga]].<ref name="buku2"/> Makhluk setan benten kaliyan makhluk malaikat, amargi setan menika boten manut prentahipun [[Allah]], setan dipunurak saking suwarga amargi mungkir saking prentahipun [[Allah]] supados sujud dhateng [[Nabi Adam]] minangka tandha urmat minangka ciptaanipun ingkang mulya.<ref name="buku2"/> Setan tansah ngganggu manungsa supados kesupen dhateng prentah-prentahipun [[Allah]], ngejak manungsa dhateng prekawis ingkang awon.<ref name="buku2"/> Setan ngrayu manungsa dhateng keawonan, lan njrumusaken manungsa dhateng karisakan.<ref name="buku2"/> Miturut [[Al Quran]] wonten ing Surat [[Al-Kahfi]] [[ayat]] nomer 50, ''Lan (elinga) nalika [[Allah]] mrentahaken dhateng para malaikat, 'Sumangga sujud dhateng (Nabi) Adam, mangka sedaya malaikat sujud kajawi [[iblis]]. Iblis saking golongan [[jin]], mangka iblis ndhurhakai prentah gustinipun.<ref name="buku2">{{id}}Al Jazairi, Abu Bakr Jabir. 2007. ''Ensiklopedi Muslim''. Jakarta:Darul Falah. </ref>
 
== Cathetan Suku ==
{{reflist}}
{{stub}}
 
== Pranala Njawi ==
 
[[bat:Biesos]]
 
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
[[Kategori:Mitologi miturut agami]]
 
 
[[bat:Biesos]]
{{stub}}
63.602

besutan