3 Diva: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (gawé using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
| pastmembers =
}}
'''Tiga Diva''' yakuwiyaiku grup musik trio vokal kang anggotané para [[penyanyi]] kondhang, kayata [[Krisdayanti]], [[Titi DJ]], lan [[Ruth Sahanaya]], trio vokal iki nggabung ning wiwitan taun 2006, dibentuk amarga bantuwan saka [[Erwin Gutawa]] sing dadi panata musik lan [[Jay Subiyakto]] dadi panata artistik.<ref name="Diva 1">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/d/di3va/ biografi 3 Diva] dipununduh tanggal 23 September 2011</ref>
Konser 3 Diva iki diwiwiti nganggo iringané Erwin lan Jay, sukses dilaksanakaké ning [[Jakarta]], [[Surabaya]], [[Bandung]] lan [[Denpasar]],
Nyusul sawisé kuwiiku trio iki sukses ning [[Malaysia]], nalika tanggal [[25 Maret]] taun [[2007]].<ref name="Diva 1"/>
Malah sawisé kuwiiku trio iki ngrilis albumé dadi siji ing taun 2006, karo tembangan andalan duwené [[Deddy Dukun]], Semua Tumbuh Jadi Satu.<ref name="Diva 1"/>
 
Ananging suwé-suwé, Diva Telu iki bubar karo Erwin-Jay ning wiwitan taun 2008.<ref name="Diva 1"/>
Amarga kadadéyan kuwiiku, konsèr Tiga Diva ning Hotel Gran Melia, [[Jakarta Kidul]] nalika wengi pungkasaning taun.<ref name="Diva 1"/>
Pihak kang ngelaksanakaké konser kasebut ora sarujuk karo Erwin-Jay, ananging dilanjutaké konser karo nampilaké musisi liyané dadi pendampingi.<ref name="Diva 1"/>
 
Amarga saka kuwiiku pirang dina sawisé Erwin-Jay protès amarga Diva Telu mau tampil ora karo dhèwèké.<ref name="Diva 1"/>
Mula ana kaputusan kanggo pegat lan ora ana tembung rujuk menawa ''Tiga Diva'' nganggo aransemen lan kabèh kang ana hubungané karo musikal kang tau digawé dening [[Erwin Gutawa]] ning awal [[Februari]] [[2008]].<ref name="Diva 1"/>
 
Saiki ''Tiga Diva'' kang sadurungé biasa ditulis dening 3Diva ning logoné nuli diubah dadi DI3VA.<ref name="Diva 1"/>
Bebarengan karo kedadéyan kuwiiku, ''Tiga Diva'' uga wusanané ngrilis mini album kang judhulé DI3VA (2008)
kang isiné telung tembangan, A Lotta Love (ciptaan Titi DJ), Adilkah Ini Untukku (ciptaan Icha Jikustik) lan Mencinta (Titi DJ dan Anang).<ref name="Diva 1"/>
 
Miturut [[Jeffry Woworuntu]] garwané [[Ruth Sahanaya]], 3 Diva kuwiiku format acara kang sebeneré dudu grup kaya [[Elfas Singer]] utawa [[Manhattan Transfer]].<ref name="Diva 2">{{id}}[http://www.kapanlagi.com/showbiz/selebriti/jeffry-woworuntu-tiga-diva-bukan-grup-musik.html berita 3 Diva] dipununduh tanggal 23 September 2011</ref>
Kabeneran ana telung [[penyanyi]] ing program kasebut mula digawé 3 Diva, sawisé program kasebut bubar isih ana pengaruh kang gedhe, mula wusananré dilaksanakaké terus, lan masarakat meruhi yèn 3 diva kuwiiku grup anannging sabeneré dudu.<ref name="Diva 2"/>
 
Sadurungé para anggota 3 Diva nganggo kajayaané dhéwé-dhéwé, mula ora padha gumantung maring anggota liyané.<ref name="Diva 2"/>
63.045

besutan