Shabeellaha Hoose: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 18 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q877028 (translate me))
c (éjaan using AWB)
[[Gambar:Somalia regions map Shabeellaha Hoose.svg|thumb|Lokasi Shabeellaha Hoose ing Somalia]]
'''Shabele Ngisor''' ([[Basa Somali]]: ''Shabeellaha Hoose'') kuwiiku sawijining dhaérah administratif (''[[gobolka]]'') ing [[Somalia]] Kidul. Nganti taun 1984, nalika dhaérah iku diwangun manèh, tlatah iki bagéan saka dhaérah [[Benadir]] lan ibukuthané yakuwiyaiku [[Mogadishu]], nanging saiki ibukuthané [[Merca|Marka]].
 
Shabeellaha Hoose wewatesan karo dhaérah [[Banaadir]], [[Shabeellaha Dhexe]], [[Hiiraan]], [[Bay, Somalia|Bay]], [[Jubbada Dhexe|Middle Juba]] lan [[Samudra Hindia]]. Sawisé Mogadishu, tlatah iki minangka tlatah kang paling padhet pedunungé ing Somalia.
* [[Murusade]]
* [[Silcis]]
* [[Jiidle]]
 
Klan [[Dir (klan)|Dir]]
* [[Reer Gosha]] ([[Somali Bantu]])
{{Somalia}}
 
 
{{geo-stub}}
63.852

besutan