Banaadir: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 21 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q806070 (translate me))
c (→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:SomaliaBanaadir.png|thumb|200px|Peta Somalia nuduhaké lokasi Banaadir]]
 
'''Banaadir''' kuwiiku sawijining dhaerah (''gobolka'') ing bagéan kidul [[Somalia]]. [[Mogadishu]], ibu kutha Banaadir, uga minangka ibu kutha Somalia. Banaadir wewatesan karo [[Samudra Hindia]] lan dhaerah Somalia liyané kayata [[Shabeellaha Dhexe]] lan [[Shabeellaha Hoose]].
 
Jeneng dhaerah iki dikira asalé saka tembung ''Bandari'' (tegesé plabuhan) utawa ''Banaderi'' (plabuhan ing saloré Barawa lan Mogadishu).
 
{{Somalia}}
 
 
{{geo-stub}}
63.840

besutan