Kedharuratan mèdhis: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:Q2861470)
c (éjaan using AWB)
[[Gambar:Ouchthathurt.jpg|right|thumb|Cidra minangka salah siji bidhang sing ditangani ing kedharuratan mèdhis]]
 
'''Kedharuratan mèdhis''' iku cawang èlmu [[kedhokteran]] sing dipraktèkaké ing sawijining [[unit gawat dharurat]] [[rumah sakit]], lan ing papan liyané ing ngendi ana pitulung pisanan marang sawijining panyakit diperlokaké.
 
Kedharuratan mèdhis fokus marang [[diagnosis]] lan pangobatan panyakit akut lan [[cidra]] sing merlokaké tindakan cepet. Senadyan bidhang iki ora mènèhi perawatan ''jangka panjang'', dhokter-dhokter ahli bisa mi pelayanan sabanjuré marang [[pasien]] kanthi kasus-kasus tinamtu.
 
Kedharuratan mhis tuwuh saka kedhokteran umum lan nyakup cawang kedhokteran liyané, kaya èlmu [[bedhah]]. Dhokter ahli kudu nguwasani tata cara pambedhahan, resusitasi trauma, panylametan urip liwat jantung lan pernapasan lanjut. Saliyané kuwiiku, dhokter perlu uga dijangkepi karo kemampuan [[anestesi]], [[bedhah plastik]], nangani serangan jantung lan liyané jroning èlmu [[panyakit njero]], nangani pasien ngandhut dharurat, lan nangani kasus [[mimisen]] utawa epistaksis.
 
== Pranala njaba ==
* [http://www.saem.org/ Society for Academic Emergency Medicine]
 
{{medhis-stub}}
{{Kedhokteran}}
 
[[Kategori:Spesialisasi medhis]]
 
 
{{medhis-stub}}
63.084

besutan