Isa: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:Q51664)
c (éjaan using AWB)
'''Isa''' ([[basa Arab]]:'''عيسى''', '''`Īsā''') (watara 1 - 32M) iku [[nabi Islam|nabi]] wigati jroning agama [[Islam]] lan minangka salah siji saka [[Ulul Azmi]]. Jroning [[Al-Qur'an]], Isa disebut '''Isa bin Maryam''' utawa '''Isa al-Masih'''. Isa diangkat dadi nabi ing taun 29 M lan ditugasaké dakwah marang [[Bani Israil]] ing [[Palestina]]. Asmané disebutaké kaping 25 jroning Al-Quran.
 
==Sejarahe==
Sadurungé Gusti Allah nyiptakaké Isa, Gusti Allah ngutus malaikat [[Jibril]] awujud manungsa marang [[Maryam]]. Ing wektu kuwiiku [[Maryam]] ing pinggir etan omahe dhewéan.
Pas weruh ana Malaikat [[Jibril]] Maryam langsung nyuwun tulung dhateng Gusti Allah supaya malaikat [[Jibril]] ngedohb saka dhéwéké. Banjur malaikat [[Jibril]] wangsuli, yen dhéwéké kuwiiku utusaning Gusti Allah marang Maryam supaya bisa duweni putra lanang sing mengko dadi [[Nabi]].
 
== Pranala njaba ==
{{Nabi-nabi}}
{{Eskatologi Islam}}
{{Islam-stub}}
 
[[Kategori:Yesus]]
[[Kategori:Tokoh Al-Qur'an]]
[[Kategori:Eskatologi Islam]]
 
 
{{Islam-stub}}
63.227

besutan