Mullah: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
(a)
 
c (éjaan using AWB)
{{Ushul fiqih}}
'''Mullah''' ([[Basa Persia]]: <font size=3>'''ملا'''</font> ) iku salah sawiji [[sesebutan]] sing biasa diwènèhaké marang [[ulama]] agama [[Islam]]. Sesebutan iki asal saka tembun [[basa Arab]] ''mawla'' utawa ''maula'', sing bisa ateges 'pamimpin' utawa 'pelindhung'. Ing sawetara wilayahwewengkon ing [[Iran]], [[Turki]], [[Asia Tengah]] lan [[anak bawana India]], arupa bab sing umum mènèhi sesebutan Mullah marang pemuka agama utawa pangurus masjid <ref>Roy, Oliver, 1996. ''Failure of Political Islam'', Harvard University Press, hlm 28-29. ISBN-13: 978-0674291416</ref>
[[Gambar:Molla2.jpg|thumb|left|200px|Lukisan para Mullah ing sangarepé raja dinasti Safawi, Iran.]]
 
 
== Réferènsi ==
{{reflist}}
 
{{islam-stub}}
 
[[Kategori:Sesebutan kaagamaan]]
[[Kategori:Sesebutan Islam]]
[[Kategori:Syi'ah]]
 
 
{{islam-stub}}
62.947

besutan