Kadipatèn Pakualaman: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 5 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q3177663 (translate me))
c (éjaan using AWB)
[[Gambar:Lambang_Pakualam.png|thumb|Lambang Kadipatèn Pakualaman]]
'''Kadipaten Pakualaman''' utawa kadhang ditulis '''Paku Alaman''' iku dhaerah [[perdikan]] ing wilayahwewengkon [[Kasultanan Ngayogyakarta Hadiningrat]]. Paku Alaman dibangun tanggal [[22]] Juni [[1812]], [[raja]] pertamane yaiku [[Pangeran Natakusuma]] (putra [[Hamengku Buwono I]]) lan nyandang gelar Kanjeng Gusti Pangeran Adipati Arya (K.G.P.A.A.) Paku Alam I.
 
== Dhaerah kakuasaan ==
WilayahWewengkon sing kalebu kakuasaan [[Kadipaten]] Pakualaman iku ora dadi siji nanging kepecah-pecah, antarane ing Pajang, Bagelan, saperangan ing pusat kutha [[Yogyakarta]] ([[Pura Pakualaman]] - istanane) uga ana sing ning wilayahwewengkon [[kabupaten Kulon Praga]] yaiku antara [[kali Progo]] lan [[kali Bogowonto]]. WilayahWewengkon sing ning Kulon Praga mbiyen tau dadi [[kabupaten]] dhewe yaiku [[Kabupaten Adikarta]] ning saiki wis digabung karo wilayahwewengkon kabupaten Kulon Praga sing dadi perangan saka kakuasaan Kasultanan [[Yogyakarta]].
 
== Raja-raja ==
== Pranala njaba ==
* [http://www.4dw.net/royalark/Indonesia/pakualam.htm Pakualaman ing basa Inggris]
 
 
 
 
{{rintisan}}
<br {{clear=all>}}
<center>
{| id="toc" style="margin: 0 2em 0 2em;"
62.864

besutan