Kamaharajan Rum: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
| Raja -> Konsul -> Kaisar
|-
| [[WilayahWewengkon]] || ...
|-
| [[PedunungPadunung]] || ~30 yuta (Tahun [[6]] Masehi).
|-
| [[Valuta]] || [[Denarius]]
|}
 
'''Kakaisaran Romawi''' ([[Latin]]: ''IMPERIVM ROMANVM'' utawa ''Imperium Romanum'') iku sawijining entitas politik kang gedhé dhéwé sing tau ana. Sajarah entitas politik iki wiwité saka didegakéné kutha [[Roma]] ing [[Italia]] ing taun [[753 SM]]. WilayahWewengkon jajahané kalebu pulo Britania ing ujung kulon nganti [[Mesir]] ing kidul lan [[Mesopotamia]] ([[Irak]]) ing ujung wétan. Kakaisaran iki dibedhah déning wong-wong Barbaria ing taun [[476]] (CDLXXVI). Pangaruh kakaisaran iki nganti tekan [[Asia]]. Konon nagara [[Funan]] ing [[Vietnam]] uga kena pangaruh Kekaisaran Romawi nganti ngetokaké mata dhuwit standar.
 
=== Daftar Provinsi ===
63.849

besutan