Sulawesi Kidul-wétan: Béda antara owahan

16 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q5075 (translate me))
c (éjaan using AWB)
|-
| Jembar<br />&nbsp;- Total:<br />
| <br />37.127,87 &nbsp;km²
|-
| Daerah Tk. II<br />&nbsp;- Cacah:<br />
| <br />10 [[Kabupatèn]] lan 2 Kutha otonom
|-
| [[PedunungPadunung]]<br />&nbsp;- Total:<br />&nbsp;- Kapadhetan:
| <br />+/- 1.881.512 jiwa (2003)<br />+/- --- / km²
|-
|}
 
'''Provinsi Sulawesi Kidul-wétan''' ([[basa Indonésia]]: '''Provinsi Sulawesi Tenggara'''), iku katata jroning 10 [[kabupatèn]] lan 2 kutha. [[Ibukutha]]né yaiku [[Kutha Kendhari]]. Provinsi [['''Sulawesi Kidul-wétan]]''' dumunung ing di Jazirah Kidul-wétan Pulo [[Sulawesi]], sacara geografis dumunung ing pérangan kidul garis [[khatulistiwa]] ing antara 02°45' - 06°15' [[Lintang Kidul]] lan 120°45' - 124°30' [[Bujur Wétan]] sarta nduwèni wilayahwewengkon dharatan sing jembaré 38.140 &nbsp;km² (3.814.000 ha) lan tlatah banyu ([[segara]]) sing jembaré 110.000 &nbsp;km² (11.000.000 ha).
Sulawesi Kidul-wétan wiwitané arupa salah siji kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul Kidul-wétan kanthi [[Kutha Bau-Bau]] minangka ibukutha kabupatèn. Sulawesi Kidul-wétan ditetepaké dadi Dhaérah Otonom miturut Perpu No. 2 taun 1964 Juncto UU No. 13 Tahun 1964. Wiwitané nung dumadi saka 4 (papat) [[kabupatèn]], yaiku: [[Kutha Kendhari|Kabupatèn Kendari]], [[Kabupatèn Kolaka]], [[Kabupatèn Muna]] lan [[Kabupatèn Buton]] kanthi [[Kutha Bau-Bau|Bau-bau]] minangka [[ibukutha]] [[provinsi]]. Nanging, sabanjuré [[Kendari]] dadi ibukutha Provinsi iki. Sawisé pamekaran, Sulawesi Kidul-wétan nduwèni 10 kabupatèn lan 2 kutha.
 
 
== Dhémografi ==
Taun [[1990]] gunggung pedunungpadunung Sulawesi Kidul-wétan watara 1.349.619 jiwa. Banjur ing taun [[2000]] ningkat dadi 1.776.292 jiwa lan miturut asil Survei Sosial Ekonomi Nasional [[Badan Pusat Statistik]] taun [[2005]] gunggungé ana 1.959.414 jiwa.
 
Laju tuwuhing pedunungpadunung [[Sulawesi Kidul-wétan]] jroning taun [[1990]]-[[2000]] ya iku 2,79% per taun lan taun [[2004]]-[[2005]] dadi 0,02%.{{fact}} Laju tuwuhing pedunungpadunung miturut [[kabupatèn]] sajroning kurun wektu 2004-2005 mung [[kutha Kendhari]] lan [[Kabupatèn Muna]] sing nuduhaké tuwuhé positif, yaiku 0,03 % lan 0,02 % per taun, déna [[kabupatèn]] liyané negatif.
 
== Uga Pirsani ==
{{Sulawesi Kidul-Wétan}}
{{Provinsi Indonesia}}
{{Stub}}
 
[[Kategori:Sulawesi Kidul-wétan]]
[[Kategori:Provinsi Indonesia]]
[[Kategori:Geografi Indonesia]]
 
 
{{Stub}}
63.227

besutan