Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
}}
 
'''Unta''' utawa '''onta''' iku rong [[spesies]] [[kéwan kuku genep]] saka [[genus]] ''Camelus'' (siji nduwé [[punuk]] tunggal - ''Camelus dromedarius'', siji manèh nduwé punuk loro - ''Camelus bactrianus'') sing uripé ditemokaké ing wilayahwewengkon garing lan [[gurun]] ing [[Asia]] lan [[Afrika]] Lor. Rata-rata umur pangarepaning urip onta watara 30 tekan 50 taun.
 
[[Domestikasi]] onta déning [[menungsa|manungsa]] wis diwiwiti watara [[5.000]] taun kapungkur. Pamanfaatan onta antara liya kanggo dijupuk [[susu]]né (sing nduwèni pangaji nutrisi luwih dhuwur tinimbang [[susu sapi]]) sarta [[daging]]é, lan uga digunakaké minangka [[kéwan buruh]].
 
{{Artikel Dhasar}}
{{kéwan-stub}}
 
[[Kategori:Mamalia]]
 
 
{{kéwan-stub}}
62.846

besutan