Préfèktur Tottori: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Meursault2004 mindhahaken kaca Prefektur Tottori dhumateng Préfèktur Tottori)
c (éjaan using AWB)
Symbol = PrefSymbol-Tottori.png |
Ibukota = [[Tottori, Tottori|Tottori]] |
WilayahWewengkon = [[Chugoku]] |
Pulau = [[Honshu]] |
TotalWilayahTotalWewengkon = 3.507.19 |
PeringkatWilayahPeringkatWewengkon = ke-41 |
PersentaseAir = 0,7 |
TglDataPop = [[1 Desember]] [[2002]] |
[[Gambar:Tottori sand dune p4 2430.jpg|thumb|400px|Guguk pasir Tottori]]
 
{{nihongo|'''Prefektur Tottori'''|鳥取県|Tottori-ken}} inggih menika salah satunggaling [[prefektur Jepang]] ingkang mapan wonten ing bagéyan lor-wétan wilayahwewengkon [[Chugoku]], mliginipun ing sisih [[wétan]] dhaérah [[San-in]] ing Pulo [[Honshu]] <ref name="tottori1"> {{id}} [http://www.iniotaku.com/387-1-Mengenal+Prefektur+di+Jepang.html Mengenal Prefektur di Jepang], (dipun''akses'' tanggal 23 Februari 2013) </ref> <ref name="tottori2"> {{id}} [http://www.hyogo-c.ed.jp/~mc-center/nihongoshidou/syakaikakyouzai/geography%20i.pdf Jepang], (dipun''akses'' tanggal 23 Februari 2013) </ref>. Prefektur Tottori gadhah cacah penduduk ingkang paling sekedhik ing antawisipun sedaya prefektur ing Jepang. Ibukotanipun menika kutha [[Tottori, Tottori|Tottori]] ingkang rumiyinipun mekar saking kutha ing sakiwa tengenipun [[Istana Tottori|Astana Tottori]]. Produk tetanèn unggulan Prefektur Tottori inggih menika woh [[pir]] Nijisseiki ingkang kondhang ing Jepang amargi raosipun ingkang écho. Produk tetanèn sanèsipun menika woh pir jinis Kōsui, [[nagaimo]], [[lokyo]], [[godhong bawang]] lan [[semangka]]. [[Guguk pasir Tottori]] menika papan pariwisata ingkang kawéntar ing Prefektur Tottori.
 
== Geografi ==
Prefektur Tottori bageyan [[kulon|kilèn]] winatesan kalihan [[Prefektur Shimane]], ing bagéyan wétan winatesan kalihan [[Prefektur Hyogo]] lajeng ing sisih kidul kalihan [[Prefektur Hiroshima]], [[Prefektur Okayama]], lan Prefektur Hyogo. Prefektur Tottori gadhah garis panté kalihan [[Laut Jepang]] (Laut Timur) sarta gadhah dhataran inggih ing dhaérah pagunungan Chugoku. WIlayah Prefektur Tottori menika dipunperang dados tigang bagéyan, dhaérah bagéyan kilèn kanthi pusta kutha [[Yonago, Tottori|Yonago]] lan kutha [[Sakaiminato, Tottori|Sakaiminato]], dhaérah bagéyan tengah kanthi pusat kutha [[Kurayoshi, Tottori|Kurayoshi]], lan dhaérah bagéyan wétan kanthi pusat kutha [[Tottori, Tottori|Tottori]]. prefektur Tottori kagungan dhaérah tetanèn ingkang wiyar wonten ing dhataran andhap Tottori, dhataran adnhap Kurayoshi lan dhataran andhap Yonago. [[Gunung Daisen, Tottori|Gunung Daisen]] (1.729 [[meter|m]]) kalebet gunung paling inggil ing Prefektur Tottori, lajeng [[Gunung Hyonosen|Gunung Hyōnosen]] (1.509,6 [[meter|m]]) lan [[Gunung Nagi]] (1.255 [[meter|m]]). Ilining toya lèpèn sedaya tumuju ing Laut Jepang, kutha Tottori ngliwati Lèpèn tenjin, lan kutha kutha Yonago dipunliwati déning Lèpèn Hino.
 
 
== Pendidikan ==
 
=== Papan pariwisata ===
* [[Guguk pasir Tottori]] <ref name="tottori3"> {{id}} [http://wisata.kompasiana.com/jalan-jalan/2010/09/24/petualangan-di-tottori-jepang-268398.html Petualangan di Jepang], (dipun''akses'' tanggal 23 Februari 2013) </ref>
* [[Istana Tottori|Astana Tottori]]
* [[Tlaga Koyamaike]]
62.941

besutan