Segara Sulawesi: Béda antara owahan

17 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 53 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q19270 (translate me))
c (→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:Celebes_See.jpg|thumb|300px|Segara Sulawesi]]
 
'''Segara Sulawesi''' iku [[segara]] sing dunungé ing sisih kulon [[Samudra Pasifik]] diwatesi déning [[Kapuloan Sulu]], [[Segara Sulu]], lan [[Pulo Mindanao]], [[Filipina]], ing sisih lor, ing sisih wétan déning ranté [[Kapuloan Sangihe]], ing sisih kidul déning pulo [[Sulawesi]], lan ing sisih kulon déning pulo [[Kalimantan]], [[Indonésia]] . Segara iki awangun ''basin'' gedhé, lan jeroné nganti 6.200 m. Dawané 420 mil (675  km) saka lor mangidul lan 520 mil (837  km) saka wétan mangulon lan wilayahwewengkon lumahing banyu 110.000 mil pesagi (280.000  km pesagi). Segara iki nyambung karo [[Segara Jawa]] liwat [[Selat Makassar]].
 
== Deleng uga ==
63.849

besutan