Pasarékatan Bangsa-Bangsa: Béda antara owahan

c
→‎top: éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
Perserikatan Bangsa-bangsa dipunadegaken ing [[San Francisco]] tanggal [[24 Oktober]] [[1945]] sasampunipun [[Konferensi Dumbarton Oaks]] ing [[Washington, DC]], nanging [[Sidang Umum PBB|Sidang Umum]] ingkang kapisan - dipunrawuhi wakil saking 51 nagari - nembé lumampah tanggal [[10 Januari]] [[1946]] (ing [[Church House]], [[London]]). Saking taun [[1919]] dumugi taun [[1946]], wonten setunggal organisasi ingkang mirip, naminipun [[Liga Bangsa-Bangsa]], ingkang saget kaanggep dados pendhahulunipun PBB.
 
Kawit kaadegaken ing San Francisco tanggal [[24 Oktober]] [[1945]] sakedhikipun 192 nagari dados [[anggota PBB]]. Sedaya nagari ingkang kagabung ing wadhah PBB nelakaken independensinipun piyambak-piyambak, kejawi [[Vatikan]] lan [[Takhta Suci]] sarta [[Republik China]] ([[Taiwan]]) ingkang kagabung ing lebet wilayahwewengkon [[Tiongkok]] taun [[1971]].
 
Ngantos taun 2007 sampun wonten 192 nagari [[Anggota PBB|Anggota Perserikatan Bangsa-bangsa]]. Sekretaris Jenderal [[Ban Ki-moon]] saking [[Koréa Kidul]] ingkang sapunika njabat wiwit [[1 Januari]] [[2007]].
62.866

besutan