Tadamichi Kuribayashi: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
yaiku -> ya iku, miturut Bausastra Jawa Balai Bahasa Yogyakarta, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB
(Removing "Tadamichi_Kuribayashi1.jpg", it has been deleted from Commons by JuTa because: No source since 26 April 2015.)
c (yaiku -> ya iku, miturut Bausastra Jawa Balai Bahasa Yogyakarta, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
|awards= ''Order of the Rising Sun with Gold and Silver Star (kelas ke-2)'',<br />''Order of the Rising Sun Gold Rays with Neck Ribbon (kelas ke-3)'',<br />''Order of the Sacred Treasure|Grand Cordon of the Order of the Sacred Treasure''
}}
'''Tadamichi Kuribayashi''' (栗林忠道, [[7 Juli]] [[1891]]-[[23 Maret]] [[1945]]) yaikuya iku perwira tinggi saka [[Jepang]] nalika [[Perang Donya II]] kang misuwur ing [[Pertempuran Iwo Jima]]. <ref>Tadamichi Kuribayashi; Kazutoshi Hando (2006). 栗林忠道 硫黄島からの手紙. Tokyo: Bungeishunjū. ISBN 4163683704. OCLC 77551976.</ref> Tugase mertahanake pulo cilik, kang dimandhatake dening [[Jenderal]] [[Hideki Tojo]]. Sajroning pertempuran iki dheweke mandhegani kurang luwih 20.000 prajurit tanpa dhukungan angkatan udara lan laut nglawan 100.000 prajurit [[Amerika Serikat]]. Arep sakabehing prajurit tempur nganti ''titik darah penghabisan'', mung 296 prajurit kang nyerah. Dheweke dilaporake nglakoni seppuku nalika detik-detik terakhir tibane pulo iku ing tangan mungsuh.<ref>Kuribayashi, Tadamichi; Yoshida, T. (1992). Gyokusai Soshireikan" no Etegami (Picture Letters from Commander in Chief). Tokyo: Shogakukan. ISBN 4-09-402676-2.</ref>
 
== Uripe ==
Kuribayashi lair ing perfektur [[Nagano]] saka kulawarga [[samurai]] lan duweni turunan bangsawan. Dheweke yaikuya iku kepala kulawarga kang apik, saben wektu sisane dientekake bareng kulawargane. Nalika dines, dheweke mesthi tetep njaga komunikasi karo keluwargane sanajan leté adoh. Kuribayashi tau sinau ing [[Kanada]] lan tugas rong taun minangka deputi militer [[Jepang]] ing [[Washington DC]]. Dheweke kerep nglakoni lelungan adoh ing pirang-pirang panggonan ing Amerika Sarekat. Perjalanan ini ndadekake dheweke luwih ngerti babagan negara iku lan uga entuk respek saka wong Amerika. Miturute, perang modern bakal akeh kang kaprabawan saka prodhuksi industri. Dheweke tau ngandharake panemune iki ing ngarep kanca-kancane yen perang karo Amerika bakalan sia-sia amarga Amerika duwe indrustri kang kuwat. Panemu iki ditentang keras dening kaum militer Jepang. Sanajan pandhangane cukup kontroversial, dheweke ora salah siji prawira kang tau entuk kasempatan audhisi karo Kaisar Hirohito. Saliyane minangka pandhega militer, Kuribayashi uga duweni bakat sastra, karyane yaikuya iku syair Aikoku Koshin Kyoku (Lagu Cinta Tanah Air).
 
== Cathetan Sikil ==
18.000

besutan