Bètléhem: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎Alkitab: yaiku -> ya iku, miturut Bausastra Jawa Balai Bahasa Yogyakarta, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (→‎Alkitab: yaiku -> ya iku, miturut Bausastra Jawa Balai Bahasa Yogyakarta, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
== Sajarah ==
=== Alkitab ===
Kutha iki dumunung ing "daerah perbukitan" saka [[Kerajaan Yehuda|Yehuda]], kang wiwitané dijenengké ''[[Efrata]]'' (Kejadian 35:16, 19; 48:7; Rut 4:11). Daerah iki uga diarani ''Betlehem Efrata'' (Mikha 5:2), ''Betlehem-Yehuda'' (1 Samuel 17:12), lan "kutha [[Daud]]" (Lukas 2:4). Kutha iki pisanan dicathet jroning Kitab Suci minangka panggonan [[Rahel]] séda lan disarèkaké "ing dalan", persis sa-loré kutha iku (Kejadian 48:7). Lembah ing sisih wètan yaikuya iku panggonan kadadéyan carita [[Rut]] wong [[Moab]]. Iki arupa ladang-ladang panggonan panèn gandum, lan dalan kang ditempuh nalika dhèwèké lan [[Naomi]] bali menyang kutha.
 
==== Kuthaa Daud ====
18.000

besutan