Sistem koordhinat géyografis: Béda antara owahan

c
→‎top: yaiku -> ya iku, miturut Bausastra Jawa Balai Bahasa Yogyakarta, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (Bot: Migrating 114 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q22664 (translate me))
c (→‎top: yaiku -> ya iku, miturut Bausastra Jawa Balai Bahasa Yogyakarta, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
[[Gambar:WorldMapLongLat-eq-circles-tropics-non.png|thumb|450px|Peta [[Bumi]] sing nggambarake garis-garis lintang (horizontal) lan garis bujur (vertikal)]]
 
'''Sistem koordinat geografi''' digunaake kanggo nggambarake titik posisi ing permukaan Bumi sing sesuai karo koordinat [[garis lintang]] lan [[garis bujur]].
 
[[Garis lintang]] yaikuya iku garis vertikal sing nanda'ake sudut antara salahsiji titik karo garis [[katulistiwa]]. Titik ing sisi [[lor]] garis katulistiwa iku diarani [[Lintang lor]], titik ing sisi [[kidul]] katulistiwa iku diarani [[Lintang kidul]].
 
Garis bujur utawa sing horizontal iku nanda'ake sudut antara salahsiji titik karo titik nol ing Bumi. Titik nol iku ing [[Greenwich]], [[London]] [[Britania Raya]] sing dianggep titik bujur 0 utawa 360° sing wis dadi aturan internasional. Titik ing sisi [[kulon]] bujur 0° diarani [[Bujur kulon]] sementara titik ing sisi wetan 0° diarani [[Bujur wetan]].
 
Kabeh titik-tititk lokasi ing Bumi iku isa digambarake nganggo gabungan sistem pengukuran lintang lan bujur.
 
== Pranala jaba ==
18.000

besutan