Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: clean up, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
|}
 
'''Andalusia''' ([[basa Spanyol]]: ''Andalucía'') iku sawijining [[wewengkon otonomi ing Spanyol|komunitas otonomi]] [[Spanyol]]. Andalusia iku wewengkon otonomi kang paling padhet padunungé lan kang kaloro paling gedhé saka 17 wewengkon kang amangun Spanyol. Ibu kuthané yaikuya iku [[Sevilla]].
 
Andalucia diwatesi, ing sisih lor déning [[Extremadura]] lan [[Castilla-La Mancha]]; ing sisih wétan déning [[Murcia]] lan [[Laut Mediterania]]; ing sisih kulon déning [[Portugal]] lan [[Samudra Atlantik]] (kidul-kulon); ing sisih kidul déning [[Segara Mediterania]] (kidul-wétan) lan [[Samudra Atlantik]] (kidul-kulon) kahubungaké déning [[Selat Gibraltar]] ing pucuk kidul kang misahaké [[Spanyol]] karo [[Maroko]]. Uga ing sisih kidul tlatah iki wewatesan karo [[Gibraltar]], koloni [[Britania Raya]].
* [[Sevilla (provinsi)|Sevilla]]
 
Kutha-kutha Andalusia liyané yaikuya iku:
* [[Algeciras]], Cádiz
* [[Jerez]], Cádiz
17.998

besutan