Kidul: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
ubah kata, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
c (Bot: Migrasi 20 pranala interwiki, karena telah disediakan oleh Wikidata pada item d:q667)
c (ubah kata, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
[[Image:Compass Rose English South.svg|thumb|[[Kompas]] kanthi arah kidul diwènèhi werna ireng]]
'''Kidul''' iku salah siji arah mata angin. Ing [[peta]], arah iki biasa anane ing sisi ngisor. Arah kidul nduwèni sudut 180°. Ana rong werna arah kidul yaikuya iku kidul sakbeneré (''true south'') lan kidul magnetis. Kidul sakbeneré iku arah menyang poros bumi sisih kidul yakuwi [[Kutub Kidul]] sing dumunung ing [[Antartika]]. Arah kidul [[magnetik]] iku arah menyang kutub magnetik, yakuwi arah sawetara adohé saka kutub kidul.
 
Lawan arah kidul yaikuya iku [[lor]].
 
== Makna Liya ==
{{rintisan}}
 
[[CategoryKategori:Mata angin]]
 
[[Category:Mata angin]]
18.000

besutan