Sato kéwan: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
ubah kata, replaced: yaiku → ya iku (5) using AWB
c (éjaan using AWB)
c (ubah kata, replaced: yaiku → ya iku (5) using AWB)
'''Kéwan''', iku [[organisme]] sing digolongké ing [[karajan (biologi)|karajan]] '''Animalia''' utawa '''Metazoa'''. Kéwan iku salah siji [[makluk urip]] sing ana ing [[Alam Semesta|alam semesta]]. Kéwan bisa kasusun saka siji [[sèl (biologi)|sèl]] ([[uniselular]]) utawa akèh [[sèl]] ([[multiselular]]).
 
Para èlmuwan nglasifikasiaké kéwan dadi 2 klompok utama, yaikuya iku kéwan [[Vertebrata|nduwé balung mburi]] lan kéwan [[Invertebrata|tanpa balung mburi]].
 
* Kéwan sing nduwé balung mburi diarani [[Vertebrata]].
* [[Babi]], iku sajinis [[sato kewan|kéwan]] [[ungulata]] sing moncongé dawa lan irungé lèpèr lan arupa kéwan sing asal asliné saka [[Eurasia]].
* [[Bèbèk]], uga dikenal kanthi sesebutan [[itik]] ing [[basa Indonésia]]
* [[Cacing]], yaikuya iku [[kéwan]] cilik, kang ora nduwé [[sikil]], awaké bunder, trepes dawa lan ora ana [[tangan]]é.
* [[Gajah]], yaikuya iku [[mamalia]] lan arupa [[kéwan dharat]] paling gedhé ing [[Bumi|donya]].
* [[Garengpung]], utawa '''Gongpérét''' yaikuya iku sato kéwan sing nduwèni swara sing khas lan biasané metu ing akiré [[mangsa udan]].
* [[Iwak]], yaikuya iku sawijining kéwan sing uripé ana ing banyu.
* [[Jangkrik]]
* [[Jaran]]
18.000

besutan