Baskèt: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
ubah kata, replaced: yaiku → ya iku (7) using AWB
c (removed Category:Olahraga using HotCat)
c (ubah kata, replaced: yaiku → ya iku (7) using AWB)
[[Gambar:EDF féminine basket-ball 2006 (Clermont-Ferrand).jpg|thumb|250px|Gambar Basket]]
 
'''Baskèt''' yaikuya iku salah sawjining olahraga kang misuwur ing donya.<ref name="internet 1"> {{id}} [http://www.anneahira.com/olahraga-basket.htm Anneahira] (diakses tanggal 15 Maret 2011)</ref> Olahraga iki mbutuhaké pemain cacah 5 ing saben klompok. <ref name="internet 1"/> Saben pemain ngupaya nglebokaké bal ing kranjangé musuh supaya éntuk poin. <ref name="internet 1"/> Padatan pemainé dhuwur-dhuwur, nganggo kaos tanpa lengen lan kathoke cekak. <ref name="internet 1"/> Olahraga baskèt dimainké ing lapangan tertutup utawa terbuka. <ref name="internet 1"/> Lapangan kang digunakaké uga luwih ciuk tinimbang lapangan bal-balan. <ref name="internet 1"/>
 
Mula bukané baskèt dimainké ana ing panggonan tertutup amarga biyen olahraga iki mung kanggo ngisi kegiyatan nalika mangsa adhem ing [[New England]]. <ref name="internet 2"> {{id}} [http://www.mirosport.net/tag/sejarah-basket/ Mirosport] (diakses tanggal 15 Maret 2011)</ref> Baskèt mulai ditandhingaké acara resmi tanggal 20 [[Januari 1892]] ing [[Amérika Sarékat]].<ref name="internet 2"/> Ambané lapangan baskèt yaikuya iku 26 x 14 mèter. I<ref name="internet 2"/> ng kono ana telung bunderan kang ana ing pojok sisih kiwa tengen lan ing tengahé ana jari-jari bunderan kang dawané 180 mèter. <ref name="internet 2"/> Wektu kang dibutuhaké nalika baskèt yaikuya iku 4x10 menit lan wektu ngasoné yaikuya iku 10 menit saben babaké. <ref name="internet 2"/> Yen skoré padha nalika ing pungkasan, pertandhingané bakal ditambahi nganti ana skore bédha. Mula ana klompok kang dadi pemenang. <ref name="internet 2"/> Baskèt dikenalké dening [[James Naismith]]. <ref name="internet 2"/> Salah sijining kembangané yaikuya iku gerakan “[[slam dunk]]” utawa nombok yaikuya iku gerakan kanggo nglebokaké bal baskèt ing njero kranjang.<ref name="internet 2"/> Ing Idonesia ana kumpulan pemain basket yaikuya iku Perbasi Persatuan Bola Baskèt Seluruh Indonésia kang diresmeake taun 1955, disingkat [[Perbasi]].<ref name="internet 3"> {{id}} [http://www.perbasi.or.id/page.php?lang=id&menu=news_view&news_id=78 Situs Perbasi] </ref>
{{olahraga-stub}}
 
== Cathetan suku ==
 
[[Kategori:Baskèt|*]]
 
 
{{olahraga-stub}}
18.000

besutan