Liter: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (4) using AWB
c (Bot: Migrating 102 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q11582 (translate me))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (4) using AWB)
[[Gambar:CubeLitre.svg|250px|thumb|Kubus kang nduweni volume 1 liter]]
'''Liter''' yaikuya iku unit ukur saka [[volume]]. Liter dudu salah siji saka [[unit SI]], senajan dianggep "unit sakjabaning SI kang bisa ditampa ppigunane karo SI". Unit SI kanggo volume yaikuya iku [[meter kubik]] (m³).
 
<p align=center>'''1 l = 1 dm<sup>3</sup> = 1.000 &nbsp;cm<sup>3</sup> = 1.000 cc</p>
<p align=center>'''1 ml = 1 cm<sup>3</sup> = 1 cc</p>
 
<p align=center>'''1 ml = 1 &nbsp;cm<sup>3</sup> = 1 cc</p>
Simbol liter yaiku huruf '''l''' cilik, utawa [[hurup kapital]]e, '''L'''. Huruf l cilik latin ('''ℓ''') uga digunakake senajan ora ditampa dening [[Bureau International des Poids et Mesures|BIPM]].
 
Simbol liter yaikuya iku huruf '''l''' cilik, utawa [[hurup kapital]]e, '''L'''. Huruf l cilik latin ('''ℓ''') uga digunakake senajan ora ditampa dening [[Bureau International des Poids et Mesures|BIPM]].
 
== Definisi ==
* 1000 [[sentimeter kubik]]
* volume kubus kang sisi-sisine 10 [[sentimeter]].
 
Liter uga bisa dipara dadi unit kang luwih cilik, yaikuya iku 1 liter padha karo:
* 1.000.000 mikroliter (µL)
* 1.000 mililiter (mL) = 1.000 sentimeter kubik (cm³ utawa cc),
18.000

besutan