Montenégro: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (4) using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (4) using AWB)
|}
[[Image:Montenegro municipalities.png|thumb|250px|right]]
'''Républik Giri Cemeng''' ([[basa Serbia|basa Serbiya]]/[[basa Montenegro|basa Giri Cemeng]]: ''Црна Гора / Crna Gora'', [[International Phonetic Alphabet|diucapaké]] {{IPA|/'t͡sr̩naː 'ɡɔra/}}, maknané "gunung ireng") yaikuya iku [[nagara]] kang dumunung ing [[Éropah Kidul]], persisé ing [[tlatah]] [[Balkan]] lan wewatesan karo [[Segara Adriatik|Segara Adriyatik]] ing sisih kidul, [[Kroasia|Krowasiya]] ing sisih kulon, [[Bosnia-Herzegovina|Bosniya-Hercegowina]] lan [[Serbia|Serbiya]] ing sisih lor, lan [[Albania|Albaniya]] ing sisih kidul. [[Ibukutha]] nagara yaikuya iku kutha [[Podgorica|Podgoritsa]].
 
Miturut konstitusiné, nagara iki minangka nagara demokratik, sosial, lan [[ekologikal]].
Secara internasional, Republik Giri Cemeng wewatesan karo [[Kroasia|Krowasiya]], [[Bosnia-Herzegovina|Bosniya-Hercegowina]] ([[Republik Srpska]]), lan [[Albania|Albaniya]].
 
Kutha utama Giri Cemeng yaikuya iku: ibu kutha [[Podgorica|Podgoritsa]] (pedunung 139.000), [[Nikšić|Niksic]] (61.700), [[Pljevlja|Plyewlya]] (18.800), lan [[Bijelo Polje|Biyelo Polye]] (17.100). Tilas ibukutha karajan yaikuya iku [[Cetinje|Setinye]].
 
== Uga pirsani ==
18.000

besutan