Seni abstrak: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (4) using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (4) using AWB)
'''Seni Abstrak''' yaikuya iku cabangé [[seni rupa]] kang ngandut arti ora awujud,''mujarad'',''niskala''.Seni abstrak ing arti asli yaikuya iku cipta-ciptané kang kasusun saka [[garis]] ,[[wujud]], lan [[werna]] kang ora ana batesé saka [[ilusi]] ing wujud kang ana ing [[alam]] nyata.Semana uga sakjroning arti umum yaikuya iku kahanan kang awujud ing alam ora bisa awujud karana wis kasunyatan lan ora ndhuweni wujud kanggo tuladha.Wong kang misuwur ing babagan [[seni]] abstrak yaikuya iku [[Wasilly Kandinsky]].<ref> Atkins, Robert, ''Art Spoke: A Guide to Modern Ideas, Movements, and Buzzwords, 1848-1944'', Abbeville Press, New York, 1993 </ref> Wiwitan abad kaping-20, kata iki misuwur dugunakake kanggo njlentrehake seni lukis ''kubisme'' lan [[seni fituristik]]
 
'''Seni Abstrak''' yaiku cabangé [[seni rupa]] kang ngandut arti ora awujud,''mujarad'',''niskala''.Seni abstrak ing arti asli yaiku cipta-ciptané kang kasusun saka [[garis]] ,[[wujud]], lan [[werna]] kang ora ana batesé saka [[ilusi]] ing wujud kang ana ing [[alam]] nyata.Semana uga sakjroning arti umum yaiku kahanan kang awujud ing alam ora bisa awujud karana wis kasunyatan lan ora ndhuweni wujud kanggo tuladha.Wong kang misuwur ing babagan [[seni]] abstrak yaiku [[Wasilly Kandinsky]].<ref> Atkins, Robert, ''Art Spoke: A Guide to Modern Ideas, Movements, and Buzzwords, 1848-1944'', Abbeville Press, New York, 1993 </ref> Wiwitan abad kaping-20, kata iki misuwur dugunakake kanggo njlentrehake seni lukis ''kubisme'' lan [[seni fituristik]]
== Pranala jana ==
* [http://arxiv.org/abs/physics/0703091 Scientific inquiry in modern art]
== Referensi ==
{{reflist}}
 
 
{{Westernart}}
 
{{seni-stub}}
 
[[Kategori:Seni]]
[[Kategori:Seni rupa]]
 
 
{{seni-stub}}
18.000

besutan