Pujangga: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (Bot: Migrating 60 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q49757 (translate me))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
'''Pujangga''' iku sawijining wong sing pinter ing babagan basa utawa kasusastran.<Refref name = “Kamus“"Kamus">Kamus Basa Jawa (Kanisius 2001), léma ''pujangga''</ref> Utawa uga pujangga iku wong sing pinter nganggit-anggit, yaikuya iku ngarang utawa ngracik, kasusastran utawa basa amarga olèh wahyu.<ref name = “Kamus“"Kamus" /> Para pujangga iku wis ana saka wiwitaning jaman, ing mèh kabèh budaya, lan ngripta karya-karya sastra awujud puisi (geguritan utawa [[tembang]]) mawa kwalitas sing séjé-séjé.<ref name=Orban>{{cite book |last=Orban |first=Clara Elizabeth |title=The Culture of Fragments: Word and Images in Futurism and Surrealism |publisher=Rodopi |year=1997 |page=3 |url=http://books.google.com/books?id=KbCVyt6MWg0C |isbn=90-420-0111-9}}</ref>
 
== Ètimologi ==
Tembung pujangga iku varian saka tembung bujangga.<Refref>Kamus Basa Jawa (Kanisius 2001), ing léma 'bujangga'.</Refref> Ing basa Jawa Kuna, tembung bujangga iki katulis ''bhujangga'' lan kajupuk saka [[basa Sangskreta]].<Refref name = jakun>Kamus Jawa Kuna - Indonesia, (Gramedia 1995), ing léma ''bhujangga''.</ref> Ing jaman Jawa Kuna, ''bhujangga'' iki tegesé para [[brahmana]] anom utawa siswané para brahmana.<Refref name = jakun />
 
== Réferènsi ==
18.000

besutan