Sulawesi Kidul-wétan: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB
c (éjaan using AWB)
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
|}
 
'''Provinsi Sulawesi Kidul-wétan''' ([[basa Indonésia]]: '''Provinsi Sulawesi Tenggara'''), iku katata jroning 10 [[kabupatèn]] lan 2 kutha. [[Ibukutha]]né yaikuya iku [[Kutha Kendhari]]. Provinsi '''Sulawesi Kidul-wétan''' dumunung ing di Jazirah Kidul-wétan Pulo [[Sulawesi]], sacara geografis dumunung ing pérangan kidul garis [[khatulistiwa]] ing antara 02°45' - 06°15' [[Lintang Kidul]] lan 120°45' - 124°30' [[Bujur Wétan]] sarta nduwèni wewengkon dharatan sing jembaré 38.140 km² (3.814.000 ha) lan tlatah banyu ([[segara]]) sing jembaré 110.000 km² (11.000.000 ha).
Sulawesi Kidul-wétan wiwitané arupa salah siji kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul Kidul-wétan kanthi [[Kutha Bau-Bau]] minangka ibukutha kabupatèn. Sulawesi Kidul-wétan ditetepaké dadi Dhaérah Otonom miturut Perpu No. 2 taun 1964 Juncto UU No. 13 Tahun 1964. Wiwitané nung dumadi saka 4 (papat) [[kabupatèn]], yaikuya iku: [[Kutha Kendhari|Kabupatèn Kendari]], [[Kabupatèn Kolaka]], [[Kabupatèn Muna]] lan [[Kabupatèn Buton]] kanthi [[Kutha Bau-Bau|Bau-bau]] minangka [[ibukutha]] [[provinsi]]. Nanging, sabanjuré [[Kendari]] dadi ibukutha Provinsi iki. Sawisé pamekaran, Sulawesi Kidul-wétan nduwèni 10 kabupatèn lan 2 kutha.
 
== Dhaérah Tingkat II ==
Taun [[1990]] gunggung padunung Sulawesi Kidul-wétan watara 1.349.619 jiwa. Banjur ing taun [[2000]] ningkat dadi 1.776.292 jiwa lan miturut asil Survei Sosial Ekonomi Nasional [[Badan Pusat Statistik]] taun [[2005]] gunggungé ana 1.959.414 jiwa.
 
Laju tuwuhing padunung Sulawesi Kidul-wétan jroning taun [[1990]]-[[2000]] ya iku 2,79% per taun lan taun [[2004]]-[[2005]] dadi 0,02%.{{fact}} Laju tuwuhing padunung miturut [[kabupatèn]] sajroning kurun wektu 2004-2005 mung [[kutha Kendhari]] lan [[Kabupatèn Muna]] sing nuduhaké tuwuhé positif, yaikuya iku 0,03 % lan 0,02 % per taun, déna [[kabupatèn]] liyané negatif.
 
== Uga Pirsani ==
18.000

besutan