Warsawa: Béda antara owahan

14 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
| Jembar: || 517,24 [[kilometer persegi|km²]]
|- style="background: #ffffff;"
| [[PedunungPadunung]]: || 1 726 581 (2014) jiwa (aglomerasi: 2,87 yuta jiwa)
|- style="background: #ffffff;"
| Pelat nomor kendaran motor: || <tt>W</tt>
'''Warsawa''' ([[basa Polandia|Polandia]] ''Warszawa'') iku ibu [[kutha]] [[Polandia]]. [[Kutha]] iki nduwé padunung [[1,7]] [[yuta]] jiwa nanging ing wewengkon saubenging kutha iki ana mèh [[3]] yuta jiwa padunungé.
 
Kutha iki diliwati kali [[Wisła]] ([[basa Inggris|Inggris]] lan [[basa Latin|Latin]] ''Vistula''). Warsawa ugi [[ibukuthakutha krajan]] [[provinsi]] [[Województwo mazowieckie|Mazovia]].
 
== Sajarah cekak ==
Warsawa dudu kutha paling tuwa ing [[Polandia]] ing salah sijining kutha sing tuwa. Kutha iki wis dicathet ing taun [[1241]]. Kutha iki dadi ibukuthakutha krajan Polandia ing taun [[1596]] nalika [[Ratu]] Polandia pindhah.
 
Ing [[Perang Donya II]], kutha iki dibedhah lan dibesmi [[tentara]] [[Nazi]] [[Jerman]]. [[Ghetto]] [[Yahudi]] dibesmi ing taun [[1943]] lan sakutha diratakaké karo lemah ing taun [[1944]]. Kabèh padunungé dipatèni utawa diusir. Sawisé perang, kutha kuna dibangun manèh. Saiki kutha Warsawa kalebu [[Situs warisan donya|Situs Warisan Donya UNESCO]].
* [[Pałac Saski]]
 
== Klub-klub OlahragaUlah raga ==
 
* [[Legia Warszawa]] - 1916 r., league: [[Ekstraklasa]] http://legia.com/www/index.php
Image:Warsaw church1.jpg|Warsawa
Image:Płonąca oblężona Warszawa.jpg|Warsawa sawisé dibom déning Angkatan Udara Nazi [[Luftwaffe]] ing taun 1939 ([[Perang Donya II]])
Image:Destroyed Warsaw, capital of Poland, January 1945.jpg|Warsawa: Wadya Nazi [[Jerman]] ngrusak ibukuthakutha krajan [[Polandia]] ing taun 1944 nalika Perang Donya II
</gallery>
 
{{Mazowia}}
 
{{Ibu kutha ing EropahÉropah}}
 
{{artikel Dhasar}}
62.943

besutan