Organisme: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q7239 (translate me))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
==Prakata==
Ing èlmu [[biologi]] lan [[ekologi|ékologi]], '''organisme''' ([[basa Yunani]] ''organon'' sing tegesé '''piranti/alat''') iku sejatiné benda sing urip utawa sacara èlmiah yaikuya iku kumpulan [[sel (biologi)|sel]] sing silih pangaruh nganti duwé fungsi sing stabil lan duwe sifat [[urip]]. Mila organisme asring uga disebut
 
Diarani '''organisme kompleks''' yèn kasusun saka akèh [[sel]].
 
== Ciri-Ciri ==
Ciri-ciri umum sing ana ing organisme yaikuya iku:
* Perlu [[panganan]]
* [[Ambegan]]
Nanging ciri-ciri iku ora universal. [[Mikroorganisme]] upamané [[bakteri]] ora ambegan, nanging ngganggo jalur kimiawi liya. Akèh organisme sing ora obah, uga akèh organisme sing ora tangkar-tumangkar, sanajan [[spesies]]é bisa tangkar-tumangkar.
 
 
{{stub}}
{{Alam}}
 
[[Kategori:Biologi]]
 
 
{{stub}}
18.000

besutan