Kanadhah: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
[[Gambar:CanadaMap1.jpg|jmpl|ki|300px|Map Kanada.]]
'''Kanada''' iku sawijining nagara kang dunungé paling lor ing [[Amérika Lèr]]. Minangka nagara federasi saka 10 [[Provinsi ing Kanada|provinsi]] lan 3 [[Teritori ing Kanada|teritori]] kanthi sistem desentralisasi lan pamaréntahan awangun [[monarki konstitusional]]. Didegaké taun 1867 kanthi undhang-undhang [[Konfederasi Kanada|Konfederasi]].
Ibu kuthané yaikuya iku [[Ottawa]]. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 30.007.094 (cacah jiwa 2001) lan jembaré ana 9.984.670 km². Kanada digolongaké minangka nagara maju lan ékonominé gumantung utamané marang kasil alam kang akèh banget.
== Pranala jaba ==
{{commons|Category:Canada}}
18.000

besutan