Sistem saraf: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
(saka id)
 
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
'''Sistem saraf''' [[sato kewan|kéwan]] ngoordhinasi aktivitas [[otot]], monitor [[organ (anatomi)|organ]], mbentuk lan uga ngendhegaké lebonan saka [[indra]], lan ngaktifké aksi. Komponen utama ing sistem saraf yaikuya iku [[neuron]] lan [[saraf]], sing mainké peran wigati ing koordinasi. Ing makluk sing ora duwé [[utek]], sistem saraf ora ngasilaké utawa nglakokaké pikiran, gerakan lan émosi (lumpuh).
 
Sistem saraf manungsa dipérang dadi telu, yaikuya iku saraf [[utek]], saraf sumsum balung mburi, lan saraf tepi. Saraf utek lan saraf sumsum balung mburi iku saraf pusat. Ing saraf tepi, saraf nggandhéngaké saraf pusat karo [[indra]] lan [[otot]]. Saraf utek ibaraté ''chip'' ing komputer. Sistem saraf dhéwé arupa cabang saka sistem koordinasi saliyané sistem hormon lan sistem otot.
 
{{anatomi-stub}}
 
{{sistem organ}}
 
[[Kategori:Sistem saraf| ]]
 
 
{{anatomi-stub}}
 
[[ar:جهاز عصبي]]
18.000

besutan