Madrid: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (5) using AWB
c (éjaan using AWB)
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (5) using AWB)
[[Gambar:PC060484-bis.jpg|thumb|200px|Metrópolis building, in Gran Vía.]]
[[Gambar:Circo y cima de Peñalara1.JPG|thumb|200px|[[Peñalara]]: The [[Sierra de Guadarrama]]'s highest peak.]]
'''Madrid''' yaikuya iku ibukutha lan kutha paling gedhé ing [[Spanyol]]. Kutha iki dumunung ing aliran [[Kali Manzanares]] ing bagéan tengah nagara Spanyol. Padunung ing kutha sing jembaré 607 km² iki kurang luwih ana 3,228 yuta jiwa ([[Juli]] [[2005]]), nanging yèn tlatah metropolitané mèlu di itung bisa nganti 5,843 yuta jiwa. Panggonan lan sajarah ndadèkaké Madrid minangka pusat kagiatan [[finansial]] lan [[politik]] ing [[Semenanjung Iberia]], luwih-luwih sawisé pulih iklim [[dhémokrasi]] ing taun [[1975]] lan integrasi jroning [[Uni Éropah]].
 
Walikota Madrid yaikuya iku [[Alberto Ruiz-Gallardón]]. Padunung Madrid asring uga diarani ''madrileños''.
== Sajarah ==
<!--
== Transportasi ==
 
[[Bandara Internasional Barajas]] yaikuya iku [[bandara]] kang ana ing Madrid, minangka pusaté [[Iberia Airlines]]. Bandara mau dadi pintu gerbang utama menyang [[Semenanjung Iberoa]] saka [[Éropah]], [[Amerika]], lan belahan donya liyané kanthi arus penumpang cacahé 40 yuta setaun. Amarga tuwuhé kagiatan kang cepet, terminal kang dadi terminal bandara paling gedhé ing Éropah iku wis ditambahi rong [[landas pacu]] manèh.
[[Gambar:Red de metro de Madrid.svg|thumb|200px|[[Madrid Metro|Madrid's metro]] map]]
[[Gambar:Madrid-metro-2.jpg|thumb|left|A modern metro train (type 8000).]]
Stasiun [[kereta api]] utama ing Madrid yaikuya iku [[Atocha]] lan [[Chamartin]]. Fokus utama pembangunan [[infrastruktur]] ing [[Spanyol]] yaikuya iku sawijining jaringan rel ''kecepatan tinggi'', [[Alta Velocidad Española]] ([[AVE]]) kanthi tujuan supaya kutha-kutha penting sing adoh maksimal mung patang jam saka Madrid lan 6 jam saka [[Barcelona]]. Kutha-kutha kang kagandhèng nganggo sepur saka stasiun Atocha jroning jaringan iki antara liya [[Seville]], [[Toledo]], [[Zaragoza]], lan [[Lleida]]. Barcelona lan [[Malaga]] bakal kagandhèng ing taun [[2007]].
 
Madrid uga nduwèni jaringan [[kereta bawah tanah]], [[Madrid Metro]] kang mujudaké salah sawijining jaringan kang paling amba ing donya.
18.000

besutan