Universitas: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎Sajarah: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (4) using AWB
c (Éropah using AWB)
c (→‎Sajarah: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (4) using AWB)
 
== Sajarah ==
Universitas ing donya kulon pisanan yaikuya iku sawijining [[Akademi]] sing diadegaké taun [[387 SM]] déning filsuf Yunani [[Plato]], lan para siswané diajari [[filsafat]], [[matématika]], lan [[olah raga]].
 
Universitas-universitas sing paling wiwitan diadegaké ing [[Éropah]]:
* [[Universitas Paris]] ing [[Prancis]] lan [[Universitas Oxford]] ing [[Inggris]] ing mangsa [[Abad Tengahan]] (watara abad ka-11 nganti 12) kanthi pelajaran [[hukum]], [[perobatan]], lan [[teologi]].
 
Institusi kaya universitas iki wis ana ing [[Persia]], salah siji sing misuwur yaikuya iku[[Akademi Gundisapur]] lan uga [[Universitas Al Azhar]] ing [[Kairo]], sing dadi universitas paling tuwa ing donya sing isih operasi. Salah siji universitas ing Asia sing misuwur liyané yaikuya iku Universitas Nalanda ing [[Bihar, India]].
 
Saliyané Universitas ana uga sawetara istilah liya sing dadi bagéyan saka perguruan tinggi yaikuya iku:
* [[Institut]]
* [[Politèknik]]
18.000

besutan