Platyhelminthes: Béda antara owahan

15 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
c (Bot: Migrating 60 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q124900 (translate me))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
* [[Monogenea]] ([[:wikispecies:Monogenea|Monogenea]])
}}
'''Platyhelminthes''' yaikuya iku filum ing Kerajaan Animalia (kéwan). <ref name="a">{{en}}{{cite journal
| author = Torsten H. Struck, Frauke Fisse
| year = 2008
==Ciri-ciri==
Awake pipih dosoventral lan ora duwe [[segmen]].<ref name="b"/> Umume, golongan cacing pipih urip ing [[kali]], [[tlaga]], [[segara]], utawa minangka parasit ing jero organisme liyane.[2]. Cacing golongan iki sensitif banget karo [[cahya]].<ref name="b"/> tuladhane Platyhelminthes yaikuya iku Planaria kang kerep ditemokake ing ngisor [[watu]] (dawane 2-3 2–3&nbsp;cm), Bipalium kang urip ing ngisor [[lumut]] lembab (kira-kira dawane 60 &nbsp;cm), Clonorchis sinensis, [[cacing ati]], lan [[cacing pita]].<ref name="b">(Inggris)Marty Snyderman, Clay Wiseman (1996). Guide to marine life: Caribbean, Bahamas, Florida. Aqua Quest Publications, Inc.. ISBN 978-1-881652-06-9. Hal.83-87</ref>
 
==Struktur lan fungsi awak==
Platyhelminthes minangka cacing kang kagolong triploblastik aselomata amarga duweni 3 lapisan embrional kang kasusun saka ektoderma, endoderma, lan mesoderma. <ref name="c"/> Nanging mesoderma cacing iki ora ngalami spesialisasi mula sel-selnya tetep seragam lan ora mbentuk sel kusus.<ref name="c">(Inggris)Wojciech Pisula (2009). Curiosity and Information Seeking in Animal and Human Behavior. Brown Walker Press. ISBN 978-1-59942-498-9. Hal.37-41</ref>
 
==Sistem pencernaan==
Sistem pencernaan cacing pipih diarani sistem gastrovaskuler.<ref name="c"/> Ing kono peredaran panganan ora lumantar getih nanging lumantar [[usus]].<ref name="c"/> Sistem pencernaan cacing pipih dimulai saka cangkem, faring, lan dterusake ing [[krongkongan]].<ref name="c"/> Ing mburi krongkongan iki ana usus kang duweni cabang ing sakojur [[awak]].<ref name="c"/> mula saliyane selain nyerna panganan, usus ga ngedarake panganan tekan sakojur awak.<ref name="c"/>
 
==Cathetan Suku==
 
{{Animalia}}
 
[[Kategori:Biologi]]
18.000

besutan