Kroasia: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (Éropah using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
|footnotes = |
}}
'''Kroasia''' iku sawijining nagara ing banawa [[Éropah]] kang nagarané awujud [[wulan sabit]] kang dumunung ana ing [[tapel]] wates déning [[Segara Tengah]] ing sisih [[Kidul]], [[Éropah Tengah]] ing sisih [[lor]] lan [[Balkan]] ing tenggara. Ibu kuthané yaikuya iku [[Zagreb]]. Jroning sajarah, nagara iki arupa [[nagara]] [[rèpublik]] kanggo [[Rèpublik Sosialis Federal]] [[Yugoslavia]]. Nagara iki uga misahake lan wis ndhuwe kamardhikaan ing [[1991]] uga dadi salah sijiné kandidat sak [[Nagara anggota UE|anggota]] [[Uni Éropah]].Pedunungé cacahé kira-kira ana 4,5 yuta jiwa. [[Ibu kutha]]né iku [[Zagreb]]. Nagara iki sempalan saka [[Yugoslavia]].
 
== Cathetan suku ==
18.000

besutan