Suparto Brata: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
'''Suparto Brata''', Priyayi klairan [[Surabaya]] ing dina [[Setu]] [[Legi]] 19 [[Syawal]] tahun [[Je]] [[23 Februari]] tahun [[1932]] iki klebu [[Sastra Jawa Modern|sastrawan Jawa Modern]] kang produktif. Dheweke asring nampa penghargaan seka ngendi-ngendi, ing antarané, pungkasan iki yaikuya iku ing sasi Oktober [[2007]], nampa [[SEA Write Award]] bebarengan karo para sastrawan liyané: Haji Moksin bin Haji Abdul Kadir - [[Brunei Darussalam]], Ourn Suphany - [[Kambodia]], Ratanavong Houmphanh - [[Laos]], Prof. Rahman Shaari - [[Malaysia]], Michael Coroza - [[Philipina]], Rex Shelley - [[Singapura]], Montri Sriyong - [[Thailand]], lan Tran Van Tuan - [[Vietnam]]. Crita rekan (fiksi) sepisanan kang kapacak yaikuya iku ‘’Miss Rika di Angkasa’’ ing Majalah Garuda, [[25 Oktober]] [[1953]]. Sawise iku, dheweke kerep nulis [[Crita cekak|carita cekak]], sandhiwara, utawa [[novel]]. Saliyane nulis ing [[Sastra Jawa|satra Jawa]], dhéwéké uga nulis carita rekan ing sastra [[Indonesia]]. Malah, novel pisanan kang digawé nganggo [[basa Indonesia]], yaikuya iku ‘’Tak Ada nasi Lain’’ kang banjur kapacak ing [[koran]] Kompas tahun 1990, pirang-pirang taun sawisé novel iku digawé.
 
Wiwitané nulis nganggo [[basa Jawa]] ing [[Kalawarti]] [[Panjebar Semangat]] ing tahun [[1959]]. Lan nalika [[majalah]] iku nganakaké sayembara, dhéwéké nulis [[Kaum Republik]] kang banjur menang lan kapacak tahun [[1960]]. Anakalané dhéwéké nganggo jeneng sesinglon (samaran) ‘’Peni'' utawa ‘’Eling Jatmiko’’.
18.000

besutan