Sekolah dhasar: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
'''Sekolah dhasar''' (dicekak '''SD''';[[Basa Inggris]]:''Elementary School'') iku jenjang paling dhasar jroning pendhidhikan formal ing [[Indonésia]]. Sekolah dhasar ditempuh jroning wektu 6 taun, wiwit saka klas 1 nganti klas 6. Saiki murid klas 6 diwajibak mèlu [[Ujian Nasional]] (biyèn Ebtanas) sing mengaruhi kalulusan siswa. Lulusan sekolah dhasar bisa nerusaké pendhidhikan menyang [[sekolah menengah pertama]] (utawa sadrajat).
 
Pelajar sekolah dhasar umumé umur 7-12 taun. Ing Indonésia, saben warga nagara umur 7-15 taun wajib mèlu pendhidhikan dhasar, yaikuya iku sekolah dhasar (utawa sadrajat) 6 taun lan sekolah menengah pertama (utawa sadrajat) 3 taun.
 
Sekolah dhasar diselenggarakaké déning pamaréntah utawa swasta. Wiwit lumakuné [[otonomi dhaérah]] ing taun [[2001]], pengelolaan sekolah dhasar negeri (SDN) ing Indonésia sing sadurungé ana sangisoré [[Departemen Pendhidhikan Nasional Republik Indonésia|Departemen Pendhidhikan Nasional]], saiki dadi tanggung jawab [[pamaréntah dhaérah]] [[kabupatèn]]/[[kutha]]. Déné Departemen Pendhidhikan Nasional mung dadi regulator jroning babagan standar nasional pendhidhikan. Sacara struktural, sekolah dhasar negeri minangka unit pelaksana teknis [[dinas pendhidhikan]] kabupatèn/kutha.
 
== Permasalahan ==
Amerga letak geografis Indonésia, dadi masalah sing paling gedhe yaikuya iku pemerataan guru ing dhaérah-dhaérah kang terpencil. Parahe maneh, déné pamaréntah nyebutna menawa akeh guru sing wis diangkat dadi [[PNS]], nanging isih akeh uga guru kang durung kaangkat dadi PNS. Ditambah maneh ana uga guru sing digaji namung <u>+</u>Rp. 100.000,- sesasi.
 
== Deleng uga ==
18.000

besutan