Gambuh: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: Kadaluwarsa → kadalu warsa using AWB
c (éjaan, replaced: Kadaluwarsa → kadalu warsa using AWB)
'''Gambuh''' iku sajinising sekar madya.[[Gambuh ]] punika ateges [[jumbuhaken]] (nggambuhi ateges nglarasaken) tegesipun ing gesang bebrayan kita kedah jumbuhaken ing kahanan, lan kawontenan ugi empan papan kalawau.
 
==Metrum==
Kang cinatur polah kang kalant'''u'''r<br />
Tanpa tutur katula-tula katal'''i'''<br />
Kadaluwarsakadalu warsa katut'''u'''h<br />
Katutuh pan dadi aw'''o'''n<br />
 
[[Tembang]] Gambuh mbok menawa pancèn kebak ing pitutur. Pitutur kang nggiring [[manungsa]] supaya éling marang tumindak-tumindaké. Manungsa dielingaké yènta kabèh tingkah polah manungsa iku ana akibaté. [[Adigang, adigung, adiguna]], bakal nyilakaké urip manungsa sing duwé patrap kaya mangkono iku.
== Pranala jaba ==
 
{{sastra-stub}}
{{Macapat}}
 
[[Kategori:Sekar madya]]
[[kategoriKategori:macapatMacapat]]
 
 
{{sastra-stub}}
18.000

besutan