Antaséna: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
[[Gambar:Antasena-ang.gif|thumb|Antasena]]
'''Antaséna''' utawa uga sinebut '''Anantaséna'''.
Teges tembung ananta yaikuya iku tanpa wates déné sena yaikuya iku njaga, nguwasani, kang mimpin.
 
Ing pedhalangan gagrag Jogjakarta, Antaséna iku anak ragilé [[Bima]]/Werkodara. Ibuné [[Dèwi Urangayu]], putriné Hyang Mintuna (déwaning iwak ing banyu tawa) ing Kisiknarmada (muarané Gangga karo Serayu). Wiwit lair urip bareng karo ibu lan éyangé. Ing gagrag Surakarta, Antaséna iku asma liyané Antareja (anak pembarepe Werkudara).
18.000

besutan