Obat: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
(Removing "Bextra.jpg", it has been deleted from Commons by Jameslwoodward because: Per c:Commons:Deletion requests/File:Bextra.jpg.)
c (éjaan using AWB)
'''Obat''' yaiku barang utawa [[dat]] kang bisa dipigunaké kanggo tamba [[penyakit]], ngilangaké gejala penyakit,lan ngowahi prosès [[kimia]] ing awak.<ref name="internet1"/>
Obat iku bahan utawa campuran bahan-bahan kang dipigunaké kanggo kanggo netepaké [[diagnosis]], nyegah, ngurangi, lan nambani penyakit utawa gejala penyakit, [[tatu]] lan [[awak]] kang ora normal.<ref name="internet1"/> Saliyané iku obat uga kena kanggo nggawé awak saya endah umpamané obat [[tradhisional]].<ref name="internet1"/>
 
 
Ing [[Amérika Sarékat]], obat digawé déning [[prusahaan farmasi]] utawa [[farmasi]] kang tuku obat saka [[prusahaan]] farmasi.<ref name="internet2"/> Farmasi uga kena nyediakaké obat kanthi cara langsung tumrap [[pasièn]] yèn obat iku bisa aman nalika dianggo pasièn dhéwé utawa diwènèhi resep kanthi [[preskripsi medis|preskripsi]] kang digawé [[dhokter]].<ref name="internet2">{{id}}[http://medicastore.com/ medicastore.com](dipunundhuh tanggal 3 Juli 2011)</ref>
Nalika lagi sepisanan dipasaraké, obat nduwèni rega kang larang, ananging [[asuransi]] [[kaséhatan]] bisa dianggo ngènthèngaké béaya.<ref name="internet2"/> Nalika [[patèn]] salah sawijiné obat wis entèk, [[obat generik]] digawé lan didistribusèkaké déning prusahaan saingan kang nyebabaké regané dadi murah.<ref name="internet2"/> Obat kang ora mbutuhaké [[preskripsi]] saka [[medis]] profesional dikenal kanthi jeneng obat [[OTC]] (basa Inggris: ''Over the Counter'', kang tegesé ing kasir).<ref name="internet2"/> Obat jinis iki kena didol ing [[toko]] biyasa.<ref name="internet2"/>
 
Ing [[Indonésia]], obat kang larang regané luwih akèh cacahé, iki amarga larangé béaya pemasaran kang ditanggung déning prusahaan [[farmasi]], khususé kanggo obat ''ethical''. <ref name="internet2"/>
Obat bisa dituku ing [[apoték]], [[puskesmas]], [[toko obat]] lan tenaga medis.<ref name="internet2"/>
 
== Klasifikasi ==
Obat bisa diklasifisikaké kanthi akèh cara, kanthi cara mekanisme aksi, èfèk lan status (legal apa ora legal).<ref name="internet1"/> Jinisé obat iki kayata <ref name="internet1">{{id}}[http://www.spesialis.info/ spesialis.info](dipunundhuh tanggal 3 Juli 2011)</ref>
* [[Analgesik]] obat kanggo ngilangaké rasa lara
** Non-NSAID [[antipiretik]]
** [[Salvia divinorum]]
** [[Datura]]
* Obat peningkatan performa (kanggo [[olahulah raga]] utawa [[perang]]).
** [[Amphetamine]]
** [[efedrina|Ephedrine]]
==Chatetan suku==
{{reflist}}
3. [http://www.sediaobatkuat.com Obat Kuat]{{stub}}
 
[[Kategori:Obat]]
 
 
{{stub}}
 
[[af:Dwelmmiddel]]
62.944

besutan