Ayodhya: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
'''Ayodhya''' ([[Basa Hindi|Hindi]]: अयोध्या, [[Bahasa Urdu|Urdu]]: ایودھیا ; ''Ayodhyā'' {{audio|Ayodhya.ogg|dengarkan}} ) iku salah siji kutha kuna ing [[India]], mbiyèn ibukotakutha krajan [[Awadh]], ing distrik [[Faizabad]] ing [[Uttar Pradesh]]. Ing carita [[Ramayana]] lan [[Mahabharata]], Ayodhya iku kutha suci agama [[Hindu]].
 
== Ayodhya miturut Susastra Hindu ==
Ayodhya uga ana ing carita [[Ramayana]] minangka ibukotakutha krajan [[Krajaan Kosala]] kang dijaga ora kalah ing paprangan.<ref name="Ramayana">'''”Ramayana” '''. Oleh: I Gusti Made Widia</ref>. Miturut [[Susastra Hindu]], Kerajaan Kosala manggon ing sisih lor [[kali Gangga]].<ref name="Ramayana"/> Krajaan kasebut duwèké keturunan [[Ikswaku]] saka [[Dinasti Surya]], putra Maharaja [[Waiwaswata Manu|Manu]]
 
== Cathetan sikil ==
63.816

besutan