Wilangan asli: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
c (→‎Deleng uga: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|lmo}} using AWB (10903))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
Jroning [[matematika]], ana loro kasepakatan ngenani himpunan '''angka asli'''. Sing sepisan dhéfinisi miturut matematikawan tradhisional, yaikuya iku himpunan [[angka bulat]] positif sing dudu nol {1, 2, 3, 4, ...}. Déné sing kaloro dhéfinisi déning logikawan lan èlmuwan komputer, yaikuya iku himpunan [[nol]] lan angka bulat positif {0, 1, 2, 3, ...}. Angka asli minangka salah siji konsèp matematika sing paling prasaja lan klebu konsèp pisanan sing bisa disinaoni lan dimangertèni déning manungsa, malah sawetara penelitèn nuduhaké sawetara jinis kethèk gedhé ([[Basa Inggris]]: ''apes'') uga bisa mangertèni.
 
== Deleng uga ==
* [[Angka cacah]]
* [[Angka riil]]
 
{{matematika-stub}}
 
{{Bidang matematika}}
[[Kategori:Matematika]]
[[Kategori:Angka asli]]
 
 
{{matematika-stub}}
18.000

besutan