Kanvas: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
c (Bot: Migrating interwiki links, now provided by Wikidata on d:q4259259)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
[[Gambar:Kanvas lukis.JPG|thumb|200px|Kain kanvas kang dilukisi]]
'''Kanvas''' yaikuya iku jinising [[kain]] kang kandel lan kuat. Bahan iki dimumpangatake kanggo ngawe [[layar]] lan kang utama dasar [[lukisan]].
 
Wong kang ngelukis utawa asring kasebut [[seniman]] sakdurungge ngelukis masang kain kanvas ing ''spanram''.Biasane kanvas kagawe saka campuran [[cèt]] tembok kang nganggo [[werna]] [[putih]] (werna pokok utawa werna dasar )kang dicètake ana ing kain kang wis dibentang ana ''spanram''.Mumpangat kanvas dilapisi karo cet supaya pori-pori kang ana ing kain kanvas bisa katutup.Semana uga kain kanvas kang wis katutup karo bahan cèt lan lem bisa nyecah cèt ing wayah ngelukis supaya ura ngrembes utawa mblobor.Kanvas kang wangun kanggo ngelukis yaikuya iku ora nyeklek, ora pecah-pecah lan werna dasaré putih.
 
{{Piranti lukis}}
18.000

besutan