Aténa: Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
| Periferia: || [[Attika]]
|- style="background: #ffffff;"
| [[WilayahWewengkon]]: || 38 [[kilometer persegi|km²]]
|- style="background: #ffffff;"
| [[Penduduk]]: || 745.514 jiwa <small>''(2001)''</small> atau 4.070.734 jiwa kanggo aglomerasi Athena Raya <small>''(2005)''</small>
 
'''Aténa''' ([[basa Yunani|Yunani]]: Αθήνα ''Athína'', IPA /a'θina/) iku [[ibu kutha]] nagara [[Yunani]]. Pedhunungé ana 750.000 nanging ing tlatah métropolitan ana 4,0 yuta jiwa.
Athena uga asring disebut minangka asalé peradaban ''barat'' amarga rupa-rupa prestasi budayané ing [[abad ka-4]] lan [[Abad ka-5|k-5]] lan ndadèkaké sugih bangunan, monumen, lan karya seni kuno. Salah sijiné kang paling kondhang yakuwiyaiku [[Acropolis]] sing dadi salah sawijining bukti seni Yunani klasik. Rupa-rupa warisan budaya iki direnovasi nalika ngadhepi [[Olimpiade Athena 2004]].
== Transportasi ==
[[Gambar:Attica 06-13 Athens 20 View from Acropolis Hill - pano.jpg|thumb|left|300px|Panorama of parts of central Athens.]]
 
== Delengen uga ==
* [[Daftar IbukotaKutha krajan]]
* [http://www.greece-travel-guide.de/greeceathens.html Athen]
 
== Pranala njaba ==
 
{{ibu kutha ing EropahÉropah}}
 
{{Artikel Dhasar}}
 
[[Kategori:Atena|*]]
[[Kategori:IbukuthaKutha krajan nagara|Atena]]
 
 
63.857

besutan