Pawon: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB
c (Bot: Migrating 66 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q43164 (translate me))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
Kanthi tuwuhing [[budaya]] lan [[teknologi]], wangun '''pawon''' tansah owah. Perencanaan pawon modèrn saiki mèlu prinsip segitelu sing nyatakaké yèn 3 fungsi utama pawon yakuwi panyimpenan (kaya [[kulkas]]), persiapan, lan masak. Prinsip iki nandhesaké supaya antara ktelu fungsi kasebut, ora silih ngalangi nanging uga let antara kaloroné ora pati adoh. Sawetara wangun '''pawon''' sing umum yakuwi
* Kabèh fungsi ing dhuwur dipasang ing siji témbok saéngga segitiga iku dadi garis. Wangun iki kurang èfèktif nanging ngirit panggonan.
* Wangun liya fungsi ing dhuwur, yaikuya iku dipasang ing loro témbok sing adhep-adhepan.
* Wangun pawon L, yakuwi alat-alat pawon dipasang ing pojoking rong témbok.
* Wangun pawon U, yaikuya iku mangon ing telung témbok.
Anakalané, pawon uga duwé papan kanggo mangan utawa sarapan.
 
== Masakan pawon ==
Akeh masakan sing dhadi pangane wong Jawa mulai jaman kalabendhu. Pramila, kaca iki nyoba mitulungi panjenengan sakabeh kanggo ngangkat masakan tanah Jawa. tembung ''Pawon'' sejatiné nduwé arti "panggonan kanggo masak", yèn ing basa Indonesia yaikuya iku ''dapur.''
 
== Panganan ==
18.000

besutan