Dhéwan Kaamanan PBB: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (7) using AWB
c (→‎Anggota Ora Tetep: Éropah using AWB)
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (7) using AWB)
Republik [[China]] diwetokaké taun [[1971]] lan diganti déning [[Republik Rakyat Tiongkok]]. Sawisé [[Uni Soviet]] pecah, [[Rusia]] mlebu nggantèkaké [[Uni Soviet]].
 
Mulané, anggota tetep Déwan Keamanan PBB saiki yaikuya iku:
* [[Republik Rakyat Tiongkok]]
* [[Prancis]]
Sepuluh anggota liyané dipilih déning [[Sidang Umum PBB]] kanggo masa bakti rong taun lawasé, kang diwiwiti tanggal [[1 Januari]], lan lima nagara anggota ora tetep mau diganti saben taun.
 
Anggota Ora Tetep [[Déwan Kaamanan]] kang dipilih taun [[2006]] yaikuya iku:
# [[Argentina]] (Amérika Kidul)
# [[Denmark]] (Éropah Kulon)
<!-- THE REGIONS IN BRACKETS ARE THE U.N. REGIONS - PLEASE DON'T CHANGE "WESTERN EUROPE AND OTHER" TO "EUROPE" ETC. -->
 
Anggota anyar kang kapilih kanggo ngganti Congo-Brazzaville, Ghana, Peru, Qatar lan Slovakia ing wiwitan taun [[2008]] yaikuya iku:
 
{| class="wikitable"
|}
 
Anggota ddéwan kaamanan sing kapilih taun 2009 - 2010 yaikuya iku:
{{col-begin}}
{{col-2}}
 
== Tugas lan Fungsi Dewan Kaamanan ==
Ngenani bab mempertahankan [[perdamaian]] lan [[kaamanan]] [[internasional]] diserahké marang Déwan Keamanan, kanthi syarat; kabèh tindhakan Déewan Keamanan mau kudu selaras karo tujuan lan [[azas-azas PBB]]. Tugas lan kawajiban Déwan Keamanan bisa dipérang dadi sawetara golongan, yaikuya iku :
# Ngrampungi pasulayan kanthi [[cara-cara damai]], yaikuya iku nganggo cara kang didhasarké saka; [[pasetujon sukarila]] utawa peksan hukum jroning ngayahi pasetujon.
# Njupuk tindhakan-tindhakan tumrap anané [[ancaman]] perdamaian lan perbuatan kang arupa penyerangan.
 
Déné fungsi Déwan Keamanan yaikuya iku:
# Miara perdamaian lan keamanan internasionaal selaras karo azas-azas lan tujuan PBB.
# Nyelidiki persengketaan utawa situasi kang bisa nyebabaké ''pergeseran'' internasional
18.000

besutan